úterý 8. června 2010

Odpovědi na přání

Každý z nás má nějaký sen a velká většina se pokouší o jeho splnění. Díky mým dnešním ranním experimentům, jejichž cílem bylo a je udělat faječku u jednoho z mnoha mých přání, si zodpovíme následující otázky:
1. Proč jsou cukráři tlustí?
2. Co znamená trocha vody?
3. Proč musí být v cukrárnách záchranná vesta?
4. Proč cukráři nechodí do sauny?
Než však budete číst dál, zkuste chvíli zůstat u těch přání a zodpovězte si následující otázku: Jaké přání, o kterém víte, že se nemůže splnit máte? Pro inspiraci odpovědi dvou lidí, jejichž jméno začíná na P. První chce projít pěšky Eurasii od západu na východ a druhá spočítat všechny dlažební kostky na světě.

Od počátku svého pobláznění jsem chtěla upéct dort. Piškotový základ, krém a potažení marcipánem. Bohužel existuje spousta důvodů a okolností, proč přání nemohou být splněna, a tak jsem si na své „dortování“ musela víc než rok počkat. Není se však čemu divit, neboť dva pokusy o „dortoidní“ moučníky skončily něčím mezi fiaskem a katastrofou. První v jedenácti letech kategoricky odmítl opustit srdcovou formu, předpokládejme, že si ji zamiloval, a tak jsem mamce servírovala cosi polorozpadlého s krémem a ovocem. Druhý pokus ochuzený o možnost žhavého, tří set stupňového, románku kulatou formou se sice vyklopil, ale bohužel jsem si neuvědomila, že mazat máslový krém na teplý korpus není nejlepší nápad. Tato zkušenost včetně mnoha jiných, je to, čemu se říká chybami se člověk učí. Jinak se jedná o obohacování slovní zásoby tvorbou sousloví, která zahrnují také přísloví, přirovnání, pranostiky a mnohé další.

Nejoblíbenější místo kandidáta existence. Most nad jednou nepříliš významnou trasou. Možnost dohlédnout na bývalé bydliště Ovesné vločky.
čtěte také:

2 komentáře:

  1. Dort s piškotovým korpusem bylo asi to první, co jsem v životě zcela sama upekla. Jsou tomu tak dva roky a... no... byl... takovej divnej :-))
    Každopádně na jeho pečení nikdy v životě nezapomenu, spustilo to ve mně chuť plácat bábovičky dál a dál :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na onen bývalý domov jsem nedohlédla a to jsem tam prosím bydlela, ale Pájo, kdy sem konečně dáš článek o dortu?! Čekám na něj, abych mohla MMM poslat odkaz a dělat mu chutě ;-)

    OdpovědětVymazat