pondělí 18. října 2010

Večeříme poprvé

Znáte tajemství dokonalosti? Skládat si ráno pyžamo a čistit uši vatovou tyčinkou.
Rozhodla jsem se být na lidi milá. Rozhodnutí se nevztahuje na bytosti s vyšším podílem hovězího masa.

Již po měsíci hovězí diety mi toto jídlo, přestože jsou celé tři možnosti jeho zpracování, začalo lézt krkem.
  • Zaprvé roztopit v hrníčku v mikrovlnné troubě a pečivo nejprve trhat a poté namáčet.
  • Zadruhé smíchat s máslem a natírat.
  • Zatřetí natřít na pečivo.
Minulý rok jsem občas nahrazovala snídaně jogurtem či kaší, ale letos už mám k jogurtu silný odpor. A jelikož se kombinace kaše a chleba s Veselou krávou určitě nedá považovat za pestrou stravu, koupila jsem si české pekingské zelí. Vzhledem k mé neschopnosti tvořit zálivky nečekejte žádné návody typu: smíchejte ocet, olej, hořčici. Maximální počet surovin je tři druhy.

ÚTERÝ
Vyseparovala jsem část receptu na Kuře s hoisin omáčkou. Výsledkem je směs nakrájeného zelí a solených kešu. Množství dle chuti.

STŘEDA
Milovníci plechové kukuřice plesají a smíchají ji s trochou její vlastní šťávy, majonézy a zelím.  Složení majonézy mimo písmenek abecedy je olej, žloutek, hořčice. Takže kaloricky stejně vydatné jako tradiční zálivka. Mimochodem stejně jsem na začátku netvrdila, že to bude zdravé.

ČTVRTEK
Poslední večeře tohoto týdne. Zásoby zelí se značně zmenšily a tak je třeba přidat nějakou výraznou surovinu. Nejlépe sýr. Ale brynza nebyla dobrý nápad.

Ze čtyř pokusů mohu s klidným srdcem říct, že mi chutnaly tři. Příští týden si posvítíme na brokolici. Její koupě se sice povedla až na druhý pokus, ale zato opět potkáme Máju a Sýra. 

3 komentáře:

  1. Pořád nedovedu pochopit, co se stalo jogurtům...

    OdpovědětVymazat
  2. Kaunaz Isa: Přestaly mi chutnat.

    OdpovědětVymazat
  3. Pája: To je smutné. Až si dnes sním svůj oblíbený jogurt, rozpláču se nad prázdným kelímkem. Vlastně, kvůli Tvé nechuti k jogurtům si budu muset koupit dva. :P

    OdpovědětVymazat