neděle 5. června 2011

Sušenkové řezy

Suroviny 
100g polohrubé mouky
70g jemných ovesných vloček
85g nahrubo nasekaných mandlí
1 a ½ lžičky kypřícího prášku
½ lžičky soli
170g másla
300g hnědého cukru
1 a ½ vejce
100g jahod

Postup
Smícháme mouku, vločky, mandle, kypřící prášek a sůl. Máslo vyšleháme do pěny a přisypáváme cukr. Šleháme dvě minuty. Přidáme vejce a krátce zašleháme. Suchou složku rychle všleháme.
Formu 250 na 230 vyložíme pečícím papírem. Těsto rozdělíme na třetiny a 2/3 vmačkáme do formy. Rozprostřeme jahody a na ně zbytek těsta.
Troubu rozehřejeme na 200°C. Pečeme přibližně 30 minut. Necháme vychladnout a rozřežeme na malé čtverečky.



Poznámka
jemné ovesné vločky – nebo posekané běžné
hnědý cukr popřípadě napůl s bílým
½ vejce – rozšlehat jedno, nalít jen půlku
jahody – čerstvé na čtvrtky, nebo rozmražené a scezené mražené
strojaři se vyjadřují zásadně v milimetrech
chutnalo
zdroj: Catalina

2 komentáře: