neděle 29. května 2011

Mandlové sušenky

Suroviny 
100g másla
50g cukru moučka
1 lžička oleje
dřeň jedné vanilky
150g polohrubé mouky
50g mletých mandlí
meruňková marmeláda

Postup
Máslo, cukr, olej a vanilku vyšleháme do pěny. Smícháme mouku s mandlemi a vmícháme. Zabalíme těsto do igelitu a necháme 30 minut v ledničce.
Po vyjmutí tvarujeme kuličky. Koncem vařečky tvoříme úzké a hluboké důlky. Pečeme na 225°C do zezlátnutí, popř. zhnědnutí okrajů. Po vytažení z trouby plníme důlky marmeládou.


Poznámka
• zdroj: Catalina
• sušenky se roztečou, proto úzké a hluboké důlky
• Z těsta jsem měla nepříliš pohyblivou, rozpadající se hmotu. Přidala jsem máslo, ale chuťově to poté nebylo ono. Naštěstí to marmeláda celkem přebila.