pátek 21. listopadu 2014

Crinkles




Čokoládové
  • 225 g hořké čokolády
  • 60 g másla
  • 100 g cukru krystal (nebo opravdu vanilkového)
  • 2 vejce
  • 225 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • cukr krystal a cukr moučka na obalení
  1. rozpustit čokoládu
  2. vmíchat máslo
  3. vyšlehat vejce a cukr = směs
  4. vmíchat čokoládu do směsi 
  5. na směs nasypat mouku, kypřicí prášek a sůl 
  6. promíchat 
  7. umístit na 15 minut do mrazáku
  8. trouba: 225°C
  9. studené ruce
  10. kuličky velikosti vlašského ořechu
  11. obalit nejprve v cukru krystal, poté v moučce
  12. papír + plech + velké mezery + kuličky
  13. plech + trouba: 10 - 15 minut
Pomerančové s kokosem
  • 150 g cukru krystal
  • 90 g kokosu
  • 240 g hladké mouky
  • 1/2 kypřicího prášku do pečiva
  • kůra z 1 pomeranče
  • 2 vejce
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 60 g másla
  • cukr moučka na obalení
  1. smíchat všechny suché suroviny včetně pomerančové kůry
  2. přidat mokré složky
  3. utvořit hmotu
  4. nechat čtvrt hodiny v mrazáku
  5. trouba: 225°C
  6. kuličky velikosti vlašského ořechu
  7. obalit v cukru
  8. papír + plech + velké mezery + kuličky 
  9. plech + trouba: 10 - 15 minut
zdroj: Ywett

2 komentáře:

  1. "Ááááááááááááá" ber to něco jako mezi šokovaným výkřikem, ohromeným povzdechem a nadšeným pištěním, že jsi publikovala po sto letech nový recept. Líbí se mi jednoduchý styl nového blogovzhledu. Budeš publikovat častěji? :-)

    PS: asi to upeču (jen musím sehnat pomeranče a kokos)

    OdpovědětVymazat
  2. Vynech z toho literární figury a drž se faktů. Leden 2012 - listopad 2014.
    Světlé si dal pan otec na posezení. Chutnaly i mamince ač s kokosem a pomerančovou šťávou. A není třeba hluboký plech. Jenom bych je nedokázala nafotit.
    Měla jsem potíže sladit všechny ty zářivé barvy, ale očividně se zdařilo.
    Některé věci ví jen literatura 17. století a syntax.

    OdpovědětVymazat