pondělí 5. října 2015

Obrácená jablková buchta

"Dala bych si ten veselý kousek."

autor fotografie: ovesná vločka
trouba 220°C, doba pečení 15-20 minut, plech 20x30cm nebo forma d=30cm

Suroviny na obrácenou vrstvu
• máslo
• 4 lž vanilkového cukru
• 4 lž třtinového cukru
• 3 vejce
• 90 g cukru krystal
• 4 lž horké vody
• 150 g polohrubé mouky
• ½ kypřicího prášku
• 1 lž kakaa
• 6 velkých jablek

Suroviny na krém
• 500 ml mléka
• 2 vanilkové pudinky
• 4 lž cukru krystal
• 1 zakysaná smetana
• Granko

Postup na obracenou  vrstvu
1. udělat pudink z postupu na krém?
2. plech vyložit alobalem
3. alobal potřít máslem (+ místy tenké plátky)
4. posypat třtinovým a vanilkovým cukrem (potřesením plechem rovnoměrně rozprostřít)
5. posypat skořicí
6. vejce + cukr -> vyšlehat
7. zašlehat horkou vodu
8. mouka + prášek + kakao -> smíchat -> vmíchat
9. jablka -> oloupat -> nastrouhat nahrubo
10. jablka utlačit na pocukrovaný alobal
11. zalít těstem
12. péct 15-20 minut -> nechat vychladnout

Postup krém a dokončení
1. mléko + cukr + pudink -> uvařit hustý pudink -> zchladnout
2. vyšlehat pudink
3. zašlehat smetanu
4. vyklopit buchtu
5. stáhnout alobal
6. potřít jablka pudinkovou směsí
7. posypat Grankem

autor fotografie: ovesná vločka

Žádné komentáře:

Okomentovat