Suroviny
• máslo
• kakao
• 57g másla
• 112g hořké čokolády
• 2 vejce
• 3 lžíce polohrubé mouky
Postup
Misky vytřeme máslem a vysypeme kakaem.
Nad parou rozpustíme máslo s čokoládou a dáme stranou chladnout.
Vyšlehejte dvě vejce a do pěny vlijte rozpuštěnou čokoládu. Zlehka smíchejte a poprašte moukou, kterou také vmíchejte.
Formičky naplňte, zakryjte potravinovou folií a dejte na 15 minut zmrazit.
Troubu rozehřejte na 230°C a pečte přibližně 15 minut.
Poznámka
• Nevyskočilo mi tak jako minulé, ale spíš se podobalo mým představám, co se chuti a konzistence týče. Možná zlepšit pečení.
• Čas a teplota pečení je opsáno z knihy. Řídila jsem se citem.
• Přibližně na pět malých formiček.
• Čokoláda byla tentokrát psaná hořkosladká.
• zdroj: Co by měl vědět správný kuchař - James Peterson
Žádné komentáře:
Okomentovat