úterý 20. července 2010

Suflé

Suroviny
•    máslo
•    kakao
•    57g másla
•    112g hořké čokolády
•    2 vejce
•    3 lžíce polohrubé mouky

Postup
Misky vytřeme máslem a vysypeme kakaem.
Nad parou rozpustíme máslo s čokoládou a dáme stranou chladnout.
Vyšlehejte dvě vejce a do pěny vlijte rozpuštěnou čokoládu. Zlehka smíchejte a poprašte moukou, kterou také vmíchejte.
Formičky naplňte, zakryjte potravinovou folií a dejte na 15 minut zmrazit.
Troubu rozehřejte na 230°C a pečte přibližně 15 minut.


Poznámka
•    Nevyskočilo mi tak jako minulé, ale spíš se podobalo mým představám, co se chuti a konzistence týče. Možná zlepšit pečení.
•    Čas a teplota pečení je opsáno z knihy. Řídila jsem se citem.
•    Přibližně na pět malých formiček.
•    Čokoláda byla tentokrát psaná hořkosladká.
•    zdroj: Co by měl vědět správný kuchař - James Peterson

Žádné komentáře:

Okomentovat