čtvrtek 7. července 2011

Těstovinová omeleta s houbami

Suroviny

§ 150g špaget
§ sůl
§ 2 stroužky česneku
§ 2 jarní cibulky
§ petrželka ( ½ svazku)
§ 2 lžíce olivového oleje
§ hřiby (300g)
§ pepř
§ 4 vejce
§ 2 lžíce smetany
§ 40g parmezánu

Postup

1.  Uvařit špagety na skus.
2.  Propláchnout studenou vodou.
3.  Nakrájet na drobno česnek, cibulku a petrželku.
4.  Na rozpálené pánvi se lžící olivového oleje osmahnout houby.
5.  Přidat na chvíli cibulku, petrželku a česnek.
6.  Dát do misky a ochutit solí a pepřem.
7.  Smíchat vejce se smetanou a parmezánem.
8.  Přidat špagety a houby. Dobře promíchat.
9.  Na pánvi rozehřát zbytek oleje.
10. Rozprostřít hmotu na pánev.
11. Na mírném plamenu opékat 9 minut.
12. Pomocí talíře obrátit omeletu a opékat pět minut.
13. Možno servírovat s kečupem.



zdroj: Cornelia Schinharlová

Žádné komentáře:

Okomentovat