středa 17. února 2016

Koetoeloeloe en plons!

Jsou i rána, která nezačínají dělníky trhajícími beton před vašimi okny. Jsou rána, kdy vstanete, tři hodiny čtete knihu, o které jste už včera tvrdili, že ji máte přečtenou, a potom se v deset vydáte na nákup, protože ani jednu ze složek nejsnazšího oběda nemáte. Krom vloček a mléka směřujete svou pozornost také na Albertovu akční nabídku Goudy, gumové rukavice a položku chemie do sprchyJiž druhý den svítí slunce a i když nemáte moc času, musíte využít hezkého počasí, protože i architektonicky zajímavá budova vypadá v mlze ponuře. Takže zastavíte na mostku, z nosiče sundáte tašku Práca s literatúrou nás spája… vyndáte foťák, položíte tašku na nosič, uděláte dva snímky a ozve se rána. Taška spadla z nosiče. Sehnete se, abyste ji zvedli, dojde vám, proč udělala skoro prázdná taška takovou ránu a bezmocně sledujete, jak se váš speciální zámek na kolo kutálí a kutálí a padá a žbluňk.
architektura za 16 €
čest jeho památce
Stejně jste měli v úmyslu koupit si nový, přesto zalitujete smrti věrného přítele a skvělého kladívka v jednom kusu železa, posbíráte své věci a na posledních 100 metrů k obchodu dáte tašku dle kabelkového vzorce na řídítka. V polovině úvah o tom, jak koupit zámek na kolo aniž by vám ho někdo v mezičase ukradl, se přední kolo zablokuje a vy padáte. To jsem ty silonky včera nemusela prát. Naštěstí přežijete nejen vy, ale i silonky, ujistíte o svém zdraví i paní s dítětem a začnete sbírat své věci. Po rychlé obhlídce zjistíte, že problém nebyl na vozovce, ale že vaše literatúra se toužila spojit s vaším předním kolem a namotala se. Inu, ve zdraví jste přežili, zámek koupíte, čas vyrazit dál. Tašku hodíte přes rameno  a po prvních dvou metrech máte opět náběh na break, protože řídítka svírají s předním kolem pravý úhel. Zastavíte, srovnáte je, dojedete ke vchodu nejblíž obchodu se zámky, postavíte kolo do stojanu a začnete doufat, že slušní zloději nekradou před polednem.
parčík cestou z obchodu
Cestou k obchodu vám vypadne foťák, protože, jak záhy zjistíte, v tašce je díra. Asi tak na peněženku. Možná i větší. Po kontrole obsahu a přesunutí klíčů do kapsy koupíte jediný zámek, který je v nabídce, přiberete i zvonek a cestou zpět opět usilovně doufáte. Naštěstí u vašeho kola zaparkoval kamion McDonalds, který odradil zloděje. Během boje s novým zámkem pohovoříte s panem řidičem na téma bezpečnosti kol a konečně vyrazíte pro ten sýr.
seznamte se s mým novým zámkem - má čtyři hvězdičky a je bezpečný proti neprofesionálním zlodějů (psali to v návodu)
Výběr sýra a chemie do sprchy chvíli trvá, protože v prvním případě zvažujete jestli mocvelkýmladý nebo klasickýuleželý a ve druhém případě se nemůžete rozhodnout jestli to proti vodnímu kameni zabere i na plísně a naopak, ale nakonec se rozhodnete pro uleželý a šestieurový Blue wonder proti schimmel. Jelikož se díky dlouhému výběru už čtvrt hodiny nic nestalo, je třeba to napravit. Protentokrát alespoň nejste obětním beránkem vy, ale prodavačka, které se Modrý zázrak při markování otevře a polije půl pokladny.
Účet 48€ je hrozivý, ale musíte si pomalu opakovat, že máte sýr na tři týdny, chemii nutnou pro zdraví a hlavně kredit za 20€. Spolu s 20€ za zámek a zvonek to vypadá, že tento měsíc budete na kaši a že na audiotour v Tropenmuseum můžete zapomenout.
Protože v eurech ta cena vypadá nižší.
Nákup rozdělíte do dvou igelitek, jednu dáte na nosič, druhou na řídítka a šinete se amodů. Poprvé za celý pobyt se vám podaří jet k domku přímo bez okružní jízdy kolem dětského hřiště. V jedenáct hodin už parkujete kolo v klecovém stání, zamknete ho novým zámkem a s pocitem, že konečně je to za vámi, se narovnáte. Prásk. Dvoupatrové stání pro kola. Jak jsem jen mohla zapomenout?

5 komentářů:

  1. Ty zážitky vypadají tak opravdově, když si je člověk nemusí vymýšlet. A přesto jsou skoro neuvěřitelné. Vyčistila tekutina Blue Wonder pokladnu důkladně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pás zůstal černý, tak to asi takový zázrak nebude.

      Vymazat
  2. Tohle mě potkat, tak mám ve 12:00 lístek domů. Pokud by se mezitím nic nestalo. A co takhle batoh?

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě mě tak napadá, že nebude od věci dotáhnout řídítka. Taky bys mohla jednou při zatáčení jet rovně a v optimálním případě tak najít utopený zámek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, na místo odkud jezdí autobus do kopcovitých krajů je to dobrých deset kilometrů. Takže zážitky násobit pěti.
      Dnes jsem, při cestě do knihovny a na nákup, o batohu uvažovala, ale nemám moc chuti jezdit s něčím na zádech. Asi by to nebyl takový problém, ale pokud má člověk tašku bez cenného obsahu (počítač), tak je nosič pohodlnější než batoh.
      S kolem je to jako s domem, práce na něm nikdy nekončí. Včera jsem úspěšně namontovala zvonek, teď by to chtělo inspekci řetězu a řidítek.

      Vymazat