neděle 7. března 2010

Skořicoví šneci

Suroviny na těsto
•    1 kostka kvasnic (40g)
•    80g moučkového cukru
•    230ml vlažného mléka
•    500g mouky
•    1 vejce
•    80 rozpuštěného másla

Suroviny na náplň

•    olej
•    skořice
•    vanilkový cukr nebo cukr krystal

Postup
Kvasnice rozdrobíme, posypeme dvěma lžícemi cukru, které odebereme z naváženého množství, a zalijeme polovinou vlažného mléka. Necháme v teple vyskočit. Zbytek cukru, mléka, mouky, vajíčko a kvásek smícháme dohromady a poté k tomu přidáme máslo. Šlehačem zpracujeme hladké těsto a necháme nakynout.
Rozdělíme na tři díly a z každého vyválíme obdélník asi 0,5 cm tlustý.Ten potřeme bohatě olejem, aby se potom skořice nesypala, zasypeme skořicí a osladíme cukrem. Sypeme, dle chuti a vzhledu. Poté smotáme, krájíme na dvoucentimetrové dílky, skládáme na plech a necháme nakynout.
Pečeme na 250°C do světle hnědé. Teplé potíráme moučkovým cukrem rozpuštěným ve vodě. Čím více cukru, tím budou lesklejší a lepivější.


Poznámka
•    Recept pochází z dilnarucniciprace.blog.cz
•    Možno dělat s Grankem.
    Prohlédněte si obrazovou dokumentaci Šneci

Žádné komentáře:

Okomentovat