Suroviny na těsto
• 1 kostka kvasnic (40g)
• 80g moučkového cukru
• 230ml vlažného mléka
• 500g mouky
• 1 vejce
• 80 rozpuštěného másla
Suroviny na náplň
• olej
• skořice
• vanilkový cukr nebo cukr krystal
Postup
Kvasnice rozdrobíme, posypeme dvěma lžícemi cukru, které odebereme z naváženého množství, a zalijeme polovinou vlažného mléka. Necháme v teple vyskočit. Zbytek cukru, mléka, mouky, vajíčko a kvásek smícháme dohromady a poté k tomu přidáme máslo. Šlehačem zpracujeme hladké těsto a necháme nakynout.
Rozdělíme na tři díly a z každého vyválíme obdélník asi 0,5 cm tlustý.Ten potřeme bohatě olejem, aby se potom skořice nesypala, zasypeme skořicí a osladíme cukrem. Sypeme, dle chuti a vzhledu. Poté smotáme, krájíme na dvoucentimetrové dílky, skládáme na plech a necháme nakynout.
Pečeme na 250°C do světle hnědé. Teplé potíráme moučkovým cukrem rozpuštěným ve vodě. Čím více cukru, tím budou lesklejší a lepivější.
Poznámka
• Recept pochází z dilnarucniciprace.blog.cz
• Možno dělat s Grankem.
• Prohlédněte si obrazovou dokumentaci Šneci
Žádné komentáře:
Okomentovat