Suroviny
• 115g změklého másla
• 150g cukru krystal
• 1 velké vejce
• lžička vanilkového extraktu
• 150g hladké mouky
• ¼ lžičky jedlé sody
• špetka soli
• 100g čokoládových čoček
Postup
Máslo vyšleháme do pěny a postupně zašleháváme cukr. Přidáme vejce a extrakt a šleháme dál. Vmícháme mouku, sůl a sodu. Nakonec zapracujeme čokoládu.
Rukou tvarujeme kuličky libovolné velikost. Čím větší, tím větší bude výsledná sušenka. Na plechu je můžeme trochu zploštit.
Pečeme na 200°C asi deset minut, dokud se sušenka nerozteče, není zlatavá a na okrajích lehce nahnědlá.
Poznámka
• zdroj: Chez Lucie
• Místo čokoládových čoček, lze nasekat čokoládu.
• Přemýšlím, zda nevyšlehat první vejce s trochou cukru, potom vešlehat máslo a zbytek cukru.
A nakonec se zakousneme a myslíme si, že jsme umřeli a dosali se do nebe.
OdpovědětVymazatKruci, pamatuji si je. Až příliš živě.
OdpovědětVymazatKhors: V tom případě se peklo přejmenovalo.
OdpovědětVymazatKaunaz Isa: Utíkaly?