úterý 21. června 2011

Švédský koláč


Suroviny na drobenku
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
1 kypřící prášek
250g Hery

Suroviny na náplň
750g tvarohu
2 zakysané smetany
2 vejce
4 lžíce vanilkového cukru
2 lžíce cukru moučka
1 vanilkový pudink (prášek)
jahody

Postup
Smícháme mouku, kypřící prášek a cukr. K polovině směsi přidáme 125g Hery a vytvoříme suchou drobenku. Drobenku rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Mimo jahod postupně smícháme všechny suroviny na náplň. Náplň nalejeme na plech s drobenkou. Poklademe půlkami jahod. Jahody zlehka zatlačíme do náplně. Vše zasypeme zbytkem moučné směsi. Tu poklademe plátky zbylých 125g Hery.
Pečeme na 225°C asi 30 minut.


Poznámka
Místo vanilkového pudinku měl být citronový. Bohužel se mi jej nepodařilo zakoupit.
Občas se mi u sypaných stává, že mě poté něco prlí na jazyku. Přisuzuji to kypřícímu prášku, ale tady se to nestalo.
Pečeme dle odhadu. Změn moc vidět není. Možná ztuhnutí tvarohu??
zdroj: ...z lásky k vareniu...
jeden z nejlepších za poslední tři měsíce

2 komentáře: