pátek 1. července 2011

Palačinky

Suroviny
400g hladké mouky
1 l mléka
4 vejce
vanilkový cukr
2 lžíce cukru krystal
½ prášku do pečiva
špetka soli

Postup
Dáme stranou trochu mouky, do které vmícháme prášek do pečiva. Do zbytku mouky nalijeme část mléka a mícháme. Během míchání přiléváme zbytek mléka. Zašleháme vejce, cukr a mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sůl. Smažíme na dobře rozehřáté pánvi potřené olejem z každé strany po dobu 35 sekund.





Poznámka
z kuchařky
bílá náplň: 250g tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany, cukr dle chuti

3 komentáře:

  1. Ta palačinková pyramida mě vážně láká! Klasika je klasika, vždycky vynikající a plně uspokojivá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Catalina: =) Nejprve měly být dvě palačinky namazané marmeládou vedle sebe. Potom mě napadla pyramida. Jenom mi nějak nebylo dobře při představě konzumace tří palačinek namazaných jahodovou. No, ne že by mi bylo lépe při představě jiných příchutí, ale nebylo to tak kritické.

    OdpovědětVymazat
  3. Osobně si uplně pochrochtávám na kombinaci čerstvých rozmačkaných jahod a skořice, to je perfektní kombinace. A nebo mák s povidly, to je prostě klasika. Dělám je taky z amarantové mouky. vynikající. Na čem děláte? klasické velké pánvi nebo pánvi na palačinky? Jsem si kvůli mojí vášni koupila takovouto http://www.naseobchody.cz/palacinkova-panev-tefal-sensorielle-pr-25-cm/ protože někdy je u nás doma ta spotřeba přímo obří. Zkoušela jsem taky do těsta nastrouhat citronovou kůru ;-) dobrej tip na kombinace s ovocem.

    OdpovědětVymazat