Suroviny na těsto
• 2 vejce
• 8 lžic oleje
• 150g cukru moučka
• 300g očištěných jablek
• 2 lžičky skořice
• 300g polohrubé mouky
• 1 prášek do pečiva
Suroviny na polevu
• 2 zakysané smetany
• 100g čokolády na vaření
Postup
Bílky ušleháme do tuha. Jablka nastrouháme nahrubo. Žloutky ušleháme s olejem a cukrem do pěny. Dáme vyhřát troubu. Vmícháme jablka se skořicí a potom mouku s práškem do pečiva. Rozetřeme na plech s pečícím papírem v asi dvoucentimetrové vrstvě. Pečeme na 250°C asi dvacet minut a necháme vychladnout.
Necháme smetany v kuchyni trochu zteplat. Rozpustíme čokoládu a vmícháme do ní smetany. Buchtu rovnoměrně potřeme.
Poznámka
• z http://ekucharka.net/jablecne-rezy-video/
• čokoládu možno opatrně roztavit v mikrovlnce
• nahradit moučkový cukr krystalem – takto nejde pěna
• nedělat, pokud, tak dvojnásobnou polevu
Tahle poleva ze zakysané smetany je super. Já mám recept na buchtu z nescafe, na kterou se taky používá a je to dobrota.
OdpovědětVymazatDiky: Já bych si ji dělala jenom samotnou, ta buchta mě totiž neuchvátila.
OdpovědětVymazat