neděle 24. ledna 2010

Jablečné řezy se zakysanou smetanou

Suroviny na těsto
•    2 vejce
•    8 lžic oleje
•    150g cukru moučka
•    300g očištěných jablek
•    2 lžičky skořice
•    300g polohrubé mouky
•    1 prášek do pečiva

Suroviny na polevu

•    2 zakysané smetany
•    100g čokolády na vaření

Postup
Bílky ušleháme do tuha. Jablka nastrouháme nahrubo. Žloutky ušleháme s olejem a cukrem do pěny. Dáme vyhřát troubu. Vmícháme jablka se skořicí a potom mouku s práškem do pečiva. Rozetřeme na plech s pečícím papírem v asi dvoucentimetrové vrstvě. Pečeme na 250°C asi dvacet minut a necháme vychladnout.
Necháme smetany v kuchyni trochu zteplat. Rozpustíme čokoládu a vmícháme do ní smetany. Buchtu rovnoměrně potřeme.

Poznámka
•    z http://ekucharka.net/jablecne-rezy-video/
•    čokoládu možno opatrně roztavit v mikrovlnce
•    nahradit moučkový cukr krystalem – takto nejde pěna
•    nedělat, pokud, tak dvojnásobnou polevu

2 komentáře:

  1. Tahle poleva ze zakysané smetany je super. Já mám recept na buchtu z nescafe, na kterou se taky používá a je to dobrota.

    OdpovědětVymazat
  2. Diky: Já bych si ji dělala jenom samotnou, ta buchta mě totiž neuchvátila.

    OdpovědětVymazat