neděle 10. ledna 2010

Carrot cake

Suroviny na základ
·    750 ml strouhané mrkve
·    4 vejce
·    450 ml cukru krystal
·    300 ml oleje
·    500 ml polohrubé mouky
·    2 zarovnané lžičky sody
·    2 zarovnané lžičky prášku o pečiva
·    půlka vanilkového lusku (zrníčka)
·    ½ lžičky soli
·    2 lžičky skořice


Suroviny na polevu
·    7 malých Lučin (kolem 400g)
·    5 lžic citronové šťávy
·    200 ml cukru moučka

Postup
Cukr vyšleháme s vejci a olejem. Přišleháme mouku, ve které jsou vmíchány ostatní ingredience mimo mrkve. Tu zamícháme ručně nakonec. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi půl hodiny. Necháme vychladnout.
Lučiny vyšleháme s citronovou šťávou a cukrem. Potřeme vychladlou buchtu.

 Poznámka
·    původní recept na http://bistro.florentyna.cz/index.php/recepty/carrot-cake     
čtěte také: Mrkvový "koláč"

6 komentářů:

  1. Já mrkvový koláč/dort moc nemusím. Ale naobrázku vypadá dobře ;-).

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem jediná, kdo propadl mrkvovým sladkostem?

    OdpovědětVymazat
  3. Poznámky u tvých receptů jsou supr. A tenhle mrkvový koláč určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  4. To oprávněný majitel téhle díry tam být nemá, špatně kliknuto ;).

    OdpovědětVymazat
  5. Raz som piekla mrkvovú tortu Rüebli, ale tam nešla žiadna múka, iba orechy. Ak si dobre spomínam. Bola celkom dobrá. Mama pečie aj mrkvové vykrajované koláčiky, a tie sú skvelé. Takže nás, čo máme radi mrkvové sladkosti, bude asi viac.

    OdpovědětVymazat