· 750 ml strouhané mrkve
· 4 vejce
· 450 ml cukru krystal
· 300 ml oleje
· 500 ml polohrubé mouky
· 2 zarovnané lžičky sody
· 2 zarovnané lžičky prášku o pečiva
· půlka vanilkového lusku (zrníčka)
· ½ lžičky soli
· 2 lžičky skořice
Suroviny na polevu
·
7 malých Lučin (kolem 400g)
·
5 lžic citronové šťávy
·
200 ml cukru moučka
Postup
Cukr vyšleháme s vejci a olejem. Přišleháme mouku, ve které jsou vmíchány ostatní ingredience mimo mrkve. Tu zamícháme ručně nakonec. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi půl hodiny. Necháme vychladnout.
Lučiny vyšleháme s citronovou šťávou a cukrem. Potřeme vychladlou buchtu.
· původní recept na http://bistro.florentyna.cz/index.php/recepty/carrot-cake
čtěte také: Mrkvový "koláč"
čtěte také: Mrkvový "koláč"
Já mrkvový koláč/dort moc nemusím. Ale naobrázku vypadá dobře ;-).
OdpovědětVymazatTo jsem jediná, kdo propadl mrkvovým sladkostem?
OdpovědětVymazatPoznámky u tvých receptů jsou supr. A tenhle mrkvový koláč určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatPája: Asi ano :).
OdpovědětVymazatTo oprávněný majitel téhle díry tam být nemá, špatně kliknuto ;).
OdpovědětVymazatRaz som piekla mrkvovú tortu Rüebli, ale tam nešla žiadna múka, iba orechy. Ak si dobre spomínam. Bola celkom dobrá. Mama pečie aj mrkvové vykrajované koláčiky, a tie sú skvelé. Takže nás, čo máme radi mrkvové sladkosti, bude asi viac.
OdpovědětVymazat