Suroviny na drobenku
• 350g polohrubé mouky
• 100g mletých mandlí
• 150g cukru moučka
• 150g másla
• 3 žloutky
• 1,5 lžičky prášku do pečiva
Suroviny na náplň
• 3 tvarohy
• 1 a půl zakysané smetany (270g celkem)
• 150ml mléka
• 180g cukru krystal
• 1 a půl vanilkového pudinku
• 5 jablek
• lžíce rumu
• lžíce skořice
• lžíce cukru
• 1 dcl vody
Postup
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme dusit s vodou, cukrem, rumem a skořicí do měkka. Poté necháme zchladnout.
Z uvedených surovin si připravíme drobenku.
Na náplň utřeme dohromady uvedené ingredience.
Do menšího plechu s okrajem upěchujeme 2/3 drobenky, naneseme polovinu náplně, naskládáme jablka, zatřeme zbytkem a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme na 200°C asi 45 minut.
Poznámka
• recept z Dobrutky.eu
• příště na stejný plech o polovinu více drobenky
Miluji hrátky s drobenkou (suprová je perníková drobenka) :-). Už jsem dělala několik koláčů tímto způsobem a vždy byly vynikající. Líbí se mi nápad s rozvařením jablek. Chválím za velké množství tvarohu (to už je holt taková moje úchylka :-))). Souhlasím, že drobenky by mohlo být více, asi proto, že drobenky není nikdy dost :-).
OdpovědětVymazat