čtvrtek 18. února 2010

Drobenkový koláč s tvarohem a jablky

Suroviny na drobenku
•    350g polohrubé mouky
•    100g mletých mandlí
•    150g cukru moučka
•    150g másla
•    3 žloutky
•    1,5 lžičky prášku do pečiva

Suroviny na náplň

•    3 tvarohy
•    1 a půl zakysané smetany (270g celkem)
•    150ml mléka
•    180g cukru krystal
•    1 a půl vanilkového pudinku

•    5 jablek
•    lžíce rumu
•    lžíce skořice
•    lžíce cukru
•    1 dcl vody

Postup
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme dusit s vodou, cukrem, rumem a skořicí do měkka. Poté necháme zchladnout.
Z uvedených surovin si připravíme drobenku.
Na náplň utřeme dohromady uvedené ingredience.
Do menšího plechu s okrajem upěchujeme 2/3 drobenky, naneseme polovinu náplně, naskládáme jablka, zatřeme zbytkem a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme na 200°C asi 45 minut.


Poznámka
•    recept z Dobrutky.eu
•    příště na stejný plech o polovinu více drobenky

1 komentář:

  1. Miluji hrátky s drobenkou (suprová je perníková drobenka) :-). Už jsem dělala několik koláčů tímto způsobem a vždy byly vynikající. Líbí se mi nápad s rozvařením jablek. Chválím za velké množství tvarohu (to už je holt taková moje úchylka :-))). Souhlasím, že drobenky by mohlo být více, asi proto, že drobenky není nikdy dost :-).

    OdpovědětVymazat