čtvrtek 4. února 2010

Lívance z podmáslí

Suroviny
•    4dcl hladké mouky
•    2 lžičky kypřícího prášku
•    3 lžíce cukru
•    1 lžička sody
•    ½ lžičky soli
•    2 vejce
•    4 lžíce rozpuštěného másla
•    6dcl podmáslí

Postup

Metličkou smícháme v míse sypké suroviny a přidáme mokré a důkladně promícháme. Plotýnku na trojku, smažit dokud nejde lehce otočit. Podmazávat olejem, obracet normální obracečkou.

 


Poznámka
•    z http://www.marthastewart.com/recipe/best-buttermilk-pancakes-by-martha
•    moc dobré a jednoduché
•    možno mazat povidly a zakysanou smetanou

4 komentáře:

  1. Zaregistrovala jsem tvůj dotaz v praktickém kulináriu - čím nahradit riccotu v lívancích. Zkus bílý tvaroh.

    OdpovědětVymazat
  2. ovesná vločka: Taky si myslím =)
    toffo: Podmáslí bylo nakonec lepší =)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tyhle dělám ještě jednodušeji, máslo dovnitř nedávám, ale hlavně žádná kypřidla - když se ušlehá z těch 2 bílků sníh, je to akorát. Doporučuju vyzkoušet, vydrží dobré chuti dlouho, ohřívání snášejí taky dobře.

    OdpovědětVymazat