Suroviny
• 350g hořké čokolády
• 60g mletého cukru
• 1 žloutek
• 200g másla
• 150g mletých lískových ořechů
• 6 kulatých oplatek
• 100ml smetany na šlehání
Postup
Rozpustíme 150g hořké čokolády a vmícháme mletý cukr. Když trochu zchladne, přidáme žloutek. Máslo vyšleháme a postupně zašleháváme utvořenou směs a nakonec přidáme oříšky.
Oplatky slepíme krémem, ale nepotíráme na povrchu. Zabalíme do alobalu, zatížíme a dáme přes noc do lednice.
Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní zbylou čokoládu (200g). Polijeme dort a necháme ztuhnout.
Poznámka
• Poleva je spíše měkčí. Nepříliš vhodná na transport.
• Bohužel bylo krému na mou velikost oplatek moc. Navíc nejenom, že byl máslový, ale také nevsákl, jak jsem předpokládala. Možná špatně oplatky.
• zdroj: Inspiromat Banalit
Žádné komentáře:
Okomentovat