pondělí 29. listopadu 2010

Pišingr

Suroviny
•    350g hořké čokolády
•    60g mletého cukru
•    1 žloutek
•    200g másla
•    150g mletých lískových ořechů
•    6 kulatých oplatek
•    100ml smetany na šlehání

Postup
Rozpustíme 150g hořké čokolády a vmícháme mletý cukr. Když trochu zchladne, přidáme žloutek. Máslo vyšleháme a postupně zašleháváme utvořenou směs a nakonec přidáme oříšky.
Oplatky slepíme krémem, ale nepotíráme na povrchu. Zabalíme do alobalu, zatížíme a dáme přes noc do lednice.
Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní zbylou čokoládu (200g). Polijeme dort a necháme ztuhnout.


Poznámka
•    Poleva je spíše měkčí. Nepříliš vhodná na transport.
•    Bohužel bylo krému na mou velikost oplatek moc. Navíc nejenom, že byl máslový, ale také nevsákl, jak jsem předpokládala. Možná špatně oplatky.
•    zdroj: Inspiromat Banalit

Žádné komentáře:

Okomentovat