pátek 7. května 2010

Pavlova

Suroviny na základ
•    8 bílků
•    400g cukru krystal
•    1 čajová lžička octu
•    ½ lžičky kukuřičného škrobu (moučky)

Suroviny na dokončení

•    smetana na šlehání
•    ovoce

Postup

Předehřát troubu na 130°C a dát na střední pozici rošt.
Na plech posadit formu na dort (26cm průměr) bez dna.
Začít pomalu šlehat bílky, potom přidávat otáčky. Až bude tuhý přidávat po lžících cukr a šlehat než se úplně rozpustí. Může trvat i pět minut. Musí být opravdu tuhý. Pokropit octem a posypat škrobem a vmíchat.
Vlít do formy na plechu, uhladit a sejmout formu. Okraje by měly být o něco vyšší než střed.
Pečeme hodinu a čtvrt, dokud není venku suchá a nemá krémovou barvu. Potom vypnout troubu a nechat v pootevřené troubě vychladnout.
Po nazdobení okamžitě podávat.


Poznámka
•    Chutnala dobře i přelitá roztopenou jahodovou dření, ale při krájení praskala.
•    přeloženo z joyofbaking
•    Dala jsem o 100g cukru míň. Chuťově to nevadilo, ale po upečení se dole objevil rozteklý bílek (viz foto).

1 komentář:

  1. Vypadá to báječně. Já tuhle dělala turecký med podle Itala z Primy, ale vzniklo mi z toho takové cosi. Rozhodně se to nedalo krájet, jen vyškrabávat lžící a měla jsem od toho zalepený celý mrazák.

    OdpovědětVymazat