neděle 1. srpna 2010

Vanilková zmrzlina

Suroviny
•    2 kelímky smetany ke šlehání
•    100g cukru krystal
•    4 žloutky
•    kousek vanilky
•    1 lžička vanilkové esence

Postup
Smetanu dáme do mrazáku. Žloutky vyšleháme s cukrem a chvíli je šleháme nad párou. Potom přidáme vanilku a esenci.
Šlehačku vyšleháme, vmícháme do ní žloutkovou hmotu. Vlijeme do krabičky a dáme mrazit. Občas prošleháme.



Poznámka
•    Je pak jako kámen. Chce to chvíli nechat povolit před podáváním.
•    Většině chutnala, mně přišla příliš sladká a tučná.

3 komentáře:

  1. Ešte do toho hodiť pár opečených, nadrobno posekaných pekanových orechov,.... mňam.

    OdpovědětVymazat
  2. Gabriel: Hmm, to by byla teprve dobrota.

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle recept dělala naše mamča někdy před čtvrt stoletím a nám dětem moc chutnal. Já, z obavy ze salmonely, recept trochu poupravila a taky s ní sklízím úspěch.

    OdpovědětVymazat