Suroviny
• 2 kelímky smetany ke šlehání
• 100g cukru krystal
• 4 žloutky
• kousek vanilky
• 1 lžička vanilkové esence
Postup
Smetanu dáme do mrazáku. Žloutky vyšleháme s cukrem a chvíli je šleháme nad párou. Potom přidáme vanilku a esenci.
Šlehačku vyšleháme, vmícháme do ní žloutkovou hmotu. Vlijeme do krabičky a dáme mrazit. Občas prošleháme.
Poznámka
• Je pak jako kámen. Chce to chvíli nechat povolit před podáváním.
• Většině chutnala, mně přišla příliš sladká a tučná.
Ešte do toho hodiť pár opečených, nadrobno posekaných pekanových orechov,.... mňam.
OdpovědětVymazatGabriel: Hmm, to by byla teprve dobrota.
OdpovědětVymazatTenhle recept dělala naše mamča někdy před čtvrt stoletím a nám dětem moc chutnal. Já, z obavy ze salmonely, recept trochu poupravila a taky s ní sklízím úspěch.
OdpovědětVymazat