pondělí 27. prosince 2010

Čokoládové lanýže

Suroviny
•    150 ml smetany
•    60 g másla
•    125 g tmavé čokolády
•    125g mléčné čokolády
•    1 lžíce medu

Postup
Čokoládu nasekáme. Smetanu a máslo přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme med. Poté směs přecedíme a zcezenou hmotu přiléváme do nasekané čokolády. Mícháme, dokud se vše nespojí v hustý krém.
Necháme ztuhnout, vykrajujeme lžičkou a obalujeme v kakau.


Poznámka
•    z ona.idnes.cz
•    jen pro čokoholiky
•    když se místo mléčné dá tmavá čokoláda, tak je poté hmota pevnější

4 komentáře:

  1. Lanýže miluju a experimentuju s nimi už dlouho, teď mi v lednici odpočívají tyhle: http://madlinakuchyne.blog.cz/1001/delikatni-black-white-lanyzky
    Takže tyhle jako správný čokoholik určitě taky vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  2. Madla: Mně přišly jako nějaké klasické a univerzální. Akorát jsem doufala, že když budou z hodně tmavé čokolády, tak půjdou lépe tvarovat. Ale bohužel. Bez ní netuhly, s ní byly tuhé až moc.

    OdpovědětVymazat
  3. Zkoušela jsem jiné a ty neměli chybu, takže tyhle budou taky určitě dokonalé. Miluji čokoládu!

    OdpovědětVymazat
  4. Lůc Mác: Jak je v tom čokoláda, nemůže to být špatné =)

    OdpovědětVymazat