Suroviny
• 150 ml smetany
• 60 g másla
• 125 g tmavé čokolády
• 125g mléčné čokolády
• 1 lžíce medu
Postup
Čokoládu nasekáme. Smetanu a máslo přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme med. Poté směs přecedíme a zcezenou hmotu přiléváme do nasekané čokolády. Mícháme, dokud se vše nespojí v hustý krém.
Necháme ztuhnout, vykrajujeme lžičkou a obalujeme v kakau.
Poznámka
• z ona.idnes.cz
• jen pro čokoholiky
• když se místo mléčné dá tmavá čokoláda, tak je poté hmota pevnější
Lanýže miluju a experimentuju s nimi už dlouho, teď mi v lednici odpočívají tyhle: http://madlinakuchyne.blog.cz/1001/delikatni-black-white-lanyzky
OdpovědětVymazatTakže tyhle jako správný čokoholik určitě taky vyzkouším!
Madla: Mně přišly jako nějaké klasické a univerzální. Akorát jsem doufala, že když budou z hodně tmavé čokolády, tak půjdou lépe tvarovat. Ale bohužel. Bez ní netuhly, s ní byly tuhé až moc.
OdpovědětVymazatZkoušela jsem jiné a ty neměli chybu, takže tyhle budou taky určitě dokonalé. Miluji čokoládu!
OdpovědětVymazatLůc Mác: Jak je v tom čokoláda, nemůže to být špatné =)
OdpovědětVymazat