úterý 21. prosince 2010

Proč nemůžu být "správná" holka?

Občas se ráda podívám do minulosti. Třeba tehdy, když bych měla psát o něčem úplně jiném, jako je například nákup dárků, pečení cukroví či pozdně podzimní Vídeň. Kdo by se chtěl podívat, předkládám k nahlédnutí okomentovaný článek z 26. 12. 2008. 

Proč nemůžu být „správná“ holka?
Nějak mám dojem, že muselo dojít k obrovskému omylu. Nemůžu se zbavit pocitu, že se od ostatních liším.
Není to jen tím, že o sobě hrdě prohlašuji, že jsem normální a usilovně doufám, že je to pravda. I když si nejsem jistá, jestli normální znamená to co dříve. Tehdy totiž o sobě každý neprohlašoval, že je střelený, lehce mimo a cool. Teď každý říká, jak není střelený, trhlý a bláznivý. Možná tedy začíná bláznivý znamenat normální. Ale co jsem v tom případě já? Abych se vrátila k původnímu námětu, předkládám pár důvodů, proč se někdy cítím jako slepá vývojová větev.
1. Nejsem bláznivá a "cool". Myslím, že to stále platí.
2. Nemám ráda prokládání češtiny výrazy z jiných jazyků (ať už z angličtiny nebo japonštiny) Výjimkou se stalo spojení „dress code“ protože mi žádný z českých ekvivalentů nejde do pusy.
3. Při dobrej nebo hustej dostávám osypky (nadsázka - ve skutečnosti se otřesu, jako když ochutnáte něco odporného – nyní se v daném případě šklebím, ale klepu se neustále)
4. Nesnáším dotyky a hlasitý smích. Zvláště nečekané dotyky od lidí, s nimiž promluvím tři věty týdně. Smích v případě, že směřuje ke mně nebo k něčemu v mé blízkosti.
6. Nevlastním make-up. A to jsem o dva roky starší. Za chvíli si budou kupovat krémy proti vráskám a já zauvažuji nad pořízením této propriety. Ale je to na dobré cestě.
            Dárky mé kamarádky jsou vždy výzva. Loňské Vánoce mi dala knihu Absolutně kruté Sudoku stupeň obtížnosti tři. Za ten rok jsem vyluštila čtyři. Na oplátku jsem jí letos věnovala ježka v kleci. Trvalo jí ho vyndat přesně patnáct sekund. A víte, čeho jsem se já, člověk, který se bojí chodit do drogerie, dočkala? Co mi bylo předáno v červeném balicím papíru se stříbrnými hvězdami? Bahenní pleťová maska s výtažky z Mrtvého moře. „Jenom zešedneš,“ bylo mi odpovězeno na otázku, jestli je zelená. Nechávám si ji na středu nebo na čtvrtek.
7. Nejsem majitelkou žehličky na vlasy. A stále mě to nemrzí. Ani ten fén nepoužívám.
8. Jsem již 15 let a 9 měsíců majitelkou stejné a původní barvy vlasů (pro šťouraly - dětské černé vlásky mi vypadaly brzy po narození). Jsem již 17 let a 9 měsíců...
10. Nepokládám za svůj životní cíl smrdět cigaretovým kouřem a dorazit nad ránem domů ve stavu, který neodpovídá představám civilizovaných osob. Rezignovala jsem na první část druhé věty souvětí. Občas mi dokonce noční průlety Brnem chybí. Ale pak se raději vracím k relativnímu normálnu.
11. Nemám kozačky. Což je důvod, proč toto píšu. Mám kozačky. Mám krásné, nové, černé, semišové, teplé, zimní kozačky na podpatku ve velikosti 36. Z obchodu CCC, značka Lasocki a hledaly jsme se přes dva roky. Tímto chci oznámit zasnoubení.
12. Neumím tančit. A měla bych s tím něco dělat. Jako jediná holka ze třídy bych měla být schopná příští rok na stužkáči vyseknout nějakou figuru.
13. Když je třeba něco udělat, tak to udělám. Většinou. Ale týkalo se to vynášení košů a tak, což stále platí. Kdo, když ne já?.
14. Nejsem zamilovaná do tří kluků najednou.
15. Nechodím s jedním a neslintám po jiném.
16. Nepovažuji svou lásku za střed světa.
17. Nepotřebuji probírat své city s každým na potkání a vykládat o nich půl hodiny.
18. Nepovažuji hrubky za něco, čeho není třeba si všímat.
19. Nerada nakupuji oblečení. Tato averze ještě zesílila.
21. Nemám nalakované ani falešné nehty. Ale už jsem se dostala k fázi: někdy v budoucnu si je nalakuji.
23. Nerada dávám najevo své pocity. Změnilo se poněkud směrem: neumím dávat najevo své pocity, respektive pocity štěstí a nadšení (vynecháváme heroické stavy a macarenu)
24. Nemám ICQ – používám Skype. Zvažuji odchod ke konkurenci. Zbytečně velké okno Skypu se mi nelíbí.
Jak vidíte, nic moc se nezměnilo. Buď jsem opožděná nebo urychlená. Nebo taky neexistuji. Užijte si Macarenu.
 Vynechaná čísla byla v rámci autocenzury a PR vymazána.

4 komentáře:

  1. Opožděná nebo urychlená...to je "fuck" hlavně, že máš sv akvárium.

    OdpovědětVymazat
  2. A proto tě máme rádi.

    OdpovědětVymazat
  3. Potvrzuji. Makarenové období bylo šílené.

    OdpovědětVymazat
  4. ovesná vločka: Ano, ano, akvárium je hlavní. Jak jinak chovat lososy.
    anonymní: Děkuji =)
    Pavel Riedl: Makarenové období bylo krásné.

    OdpovědětVymazat