• 250ml smetany ke šlehání
• 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
• 5 lžic krystalového cukru
• 50g másla
• 200g směsi pokrájených rozinek, mandlí, ořechů, kandované pomerančové kůry
• rozpuštěná čokoláda
Postup
Smetanu, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté přidáme máslo a zahustíme připravenou směsí. Na plech vyložený pečícím papírem děláme tenké placičky o průměru 5-7cm. Ty upečeme dohněda (usušíme).
Studené poléváme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme vidličkou.
tvořila DaRi |
• starý strojopisový papír
• letos jsme použili hnědý cukr a celozrnnou mouku a nebylo je třeba ani polévat
Marokánky vypadají úžasně a protože jsem opravdu marokánková doina, tyhle určitě vyzkouším i mimo vánoční období :-)
OdpovědětVymazatMadla: Mně letos poprvé nějak výrazně zaujaly. Ale vadí mi tam ta spojovací hmota =)
OdpovědětVymazatDlouho hledám nějaké opravdu dobré marokánkové recepisy. Tobě věřím, tyhle zkusím :)
OdpovědětVymazatPája: Potom dej vědět, jak dopadly. A za tu celozrnnou mouku se přimlouvám.
OdpovědětVymazat