pondělí 27. prosince 2010

Marokánky

Suroviny
•    250ml smetany ke šlehání
•    4 vrchovaté lžíce hladké mouky
•    5 lžic krystalového cukru
•    50g másla
•    200g směsi pokrájených rozinek, mandlí, ořechů, kandované pomerančové kůry
•    rozpuštěná čokoláda

Postup
Smetanu, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté přidáme máslo a zahustíme připravenou směsí. Na plech vyložený pečícím papírem děláme tenké placičky o průměru 5-7cm. Ty upečeme dohněda (usušíme).
Studené poléváme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme vidličkou.

tvořila DaRi
Poznámka
•    starý strojopisový papír
•    letos jsme použili hnědý cukr a celozrnnou mouku a nebylo je třeba ani polévat

4 komentáře:

  1. Marokánky vypadají úžasně a protože jsem opravdu marokánková doina, tyhle určitě vyzkouším i mimo vánoční období :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Madla: Mně letos poprvé nějak výrazně zaujaly. Ale vadí mi tam ta spojovací hmota =)

    OdpovědětVymazat
  3. Dlouho hledám nějaké opravdu dobré marokánkové recepisy. Tobě věřím, tyhle zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pája: Potom dej vědět, jak dopadly. A za tu celozrnnou mouku se přimlouvám.

    OdpovědětVymazat