Suroviny
• 200g hladké mouky
• 120g tuku
• 80g mletých vlašských ořechů
• 30g práškového cukru
• 100g vanilkového cukru na obalení
Postup
Zpracujeme těsto, které necháme tři hodiny v chladu odležet. Hotové rohlíčky pečeme zprudka ve vyhřáté troubě. Ještě teplé opatrně obalujeme v cukru. Necháme 10-14dní zaležet.
Poznámka
• od tety Majky
• lépe dělat malinké
• bohužel nejsme rohlíčková rodina, takže nejspíš derniéra
• množství vanilky na jeden kus je zanedbatelné
také jsem dělala vanilkové rohlíčky...i když snědla jsem je všechny jenom já, můj táta si potrpí na krémové cukroví, ale já na rohlíčky nedám dopustit :)
OdpovědětVymazatTak to u nás se po rohlíčcích jen zapráší :) Ale poslední dobou už pořád míň a míň, ovšem já je jím jak chleba (a pak to na mě jde i vidět) :) Máš moc pěkné rohlíčky :)
OdpovědětVymazatLůc Mác: Krémové cukroví neděláme, tak si jej dávám aspoň na návštěvách. Stejně jako kokosové. Nějak na kokosky nemám štěstí.
OdpovědětVymazatCatalina: Děkuji, je pravda, že je děláme miniaturní, protože jenom tak mi chutnají.
Kokos my neradi, takže kokosky ani podobné se u nás také nedělá
OdpovědětVymazatHmm, mňam! Vanilkové rohlíčky jsou moje oblíbené cukroví! :)
OdpovědětVymazat