pondělí 27. prosince 2010

Vanilkové rohlíčky

Suroviny
•    200g hladké mouky
•    120g tuku
•    80g mletých vlašských ořechů
•    30g práškového cukru
•    100g vanilkového cukru na obalení

Postup
Zpracujeme těsto, které necháme tři hodiny v chladu odležet. Hotové rohlíčky pečeme zprudka ve vyhřáté troubě. Ještě teplé opatrně obalujeme v cukru. Necháme 10-14dní zaležet.


Poznámka
•    od tety Majky
•    lépe dělat malinké
•   bohužel nejsme rohlíčková rodina, takže nejspíš derniéra
•    množství vanilky na jeden kus je zanedbatelné

5 komentářů:

  1. také jsem dělala vanilkové rohlíčky...i když snědla jsem je všechny jenom já, můj táta si potrpí na krémové cukroví, ale já na rohlíčky nedám dopustit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to u nás se po rohlíčcích jen zapráší :) Ale poslední dobou už pořád míň a míň, ovšem já je jím jak chleba (a pak to na mě jde i vidět) :) Máš moc pěkné rohlíčky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lůc Mác: Krémové cukroví neděláme, tak si jej dávám aspoň na návštěvách. Stejně jako kokosové. Nějak na kokosky nemám štěstí.
    Catalina: Děkuji, je pravda, že je děláme miniaturní, protože jenom tak mi chutnají.

    OdpovědětVymazat
  4. Kokos my neradi, takže kokosky ani podobné se u nás také nedělá

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm, mňam! Vanilkové rohlíčky jsou moje oblíbené cukroví! :)

    OdpovědětVymazat