Vaření pudinku v mlékovaru je pro děti a mnohem více adrenalinu zažijete při jeho přípravě v mikrovlnné troubě. Rozhodující jsou pouze dva okamžiky a to zjištění, zda je uvnitř dostatek vody, a rychlé zakrytí misky potravinovou fólií, aby se na povrchu nevytvořil škraloup. Jinak si vystačíte se zběsilým mícháním v teple a pečlivým rozmícháním za studena.
Prokrojený korpus jsem tedy pomazala směsí rybízové a ostružinové marmelády. Tato směs byla v poměru 1:1. Původně jsem chtěla použít čistý rybíz, ale jelikož jsem v otázce marmelád velmi liberální, nechala jsem se ovlivnit. Na tomto místě by se slušelo poděkovat MMMS za ochotné otevření skleniček, které bylo po předchozím výkonu nad mé síly. Tenká vrstva marmelády, trochu krému, který se mísil s marmeládou a chtěl být mermomocí růžový, na to naskládat okapaný ananas a zatřít další částí krému. Jelikož jsem měla dohromady tři placky, tak jsem postup ještě jednou zopakovala. Bohužel jsem jeden korpus dala trochu nakřivo a to se projevilo na celkovém vzhledu dortu.
Celý jsem jej nakonec pomazala tenkou vrstvou krému, avšak i ta se ukázala jako příliš silná, a v konečném důsledku dort trochu tekl. Také jsem při sundávání papírů, jimiž jsem podložila dort, abych nezašpinila podnos, strhla „dortíček“ na stranu přečníval přes podnos, což už se mi bohužel se pro jeho váhu nepodařilo napravit.
Těší mě. Já jsem ovce.
čtěte také:
A fotka???
OdpovědětVymazatdočkáš se ETynko :-D je z mé dílny, to bych musela Páji něco hodně škaredého udělat, aby ji sem nedala ;-)
OdpovědětVymazatMMMS není skupina osob, dalo by se to volně přeložit Milovaný Muž Mé Sestry nebo tak nějak
ET: Fotky už sviští =)
OdpovědětVymazatovesná vločka: Buď mám geniální sestru anebo poslouchá stejná CD. Nebo obojí =)