čtvrtek 3. června 2010

Plácám bábovičky

Je to smutné. Až po půl roce získala rubrika „Plácám bábovičky“ recept na bábovku. Vlastně recepty jedna plus jedna. Jeden na nejlepší bábovku, kterou jsem zatím měla. Čokoládovou z pudinku, první buchtu, kterou jsem kdy pekla. Vyskočila mi tehdy pěkně, ale byly to nervy. Potom jsem ji však na povrchu spálila. Stačil však nožík a vše bylo v pořádku. Byla jsem na sebe tenkrát hrdá. Od té doby jsem až do začátku mého šílenství dělala bábovky poměrně často. Vždy dvě, jedna se dělala ve šlehači s podstavcem a druhou jsem šlehala šlehačem v ruce.
Ovšem jsou lidé, kteří nějakou dobu nejí čokoládu, a tak jsem potřebovala zkusit i něco jiného. Chtěla jsem udělat třenou, ale měla jsem k dispozici jen 4 vejce. Volba tedy padla na Anuši Kejřovou. K této paní mám velmi hlubokou nedůvěru až odpor, protože nesnáším věci, které ostatní vychvalují, či dokonce doporučují. Možná se jedná o asociaci se seznamem „doporučené četby“. Každopádně jsem se mimo nového receptu rozhodla otestovat i silikonovou formu. Máme ji doma už nějaký čas (odhadem asi pět let) a ještě v ní nikdo nepekl. Tak ji zkusím - povede se = budu používat, nepovede = střelíme ji na Aukru. Nepovedla se ani chuť bábovky, ani nešla vyklopit. Takže forma půjde z domu a recept, ač nebyl chuťově úplně špatný, se opakování nejspíš nedočká. Máme tu prostě větší esa.

3 komentáře:

  1. Ten gumový nesmysl na bábovku je naprostá hovadina, nikdy v životě se mi to z toho nepovedlo vyklopit. Vršek vždycky urvu, zůstane přilepený na dně, já se vztekám až hrůza a není se mnou k vydržení. Dokud mi někdo nepořídí nějakou pěknou kameninovou formu, bábovky nebudou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám silikonovou formu na bábovku a nemůžu si stěžovat. V jiné formě už bábovky prostě nepeču. Ale záleží samozřejmě na kvaltiě silikonu, ty levné formy stojí za houby a nic se z nich nevyklopí. A před úplně prvním pečením doporučuji i tu silikonovou formu jemně vytřít olejem, pak se bábovka určitě vyklopí.

    OdpovědětVymazat
  3. ET: Třeba červenou s bílými puntíky =)
    Madla: Taky bych to viděla na tu kvalitu, ale naštěstí mám dvě schopné skleněné, tak nebudu pořizovat další =)

    OdpovědětVymazat