pátek 3. prosince 2010

Kulatá lampa visící ze stropu

Venku lidé chodí s deštníkem. Uvnitř se netopí. Ani jeden z těchto zvyků jsem nepochopila. Osobní pohodlí a kapuce jsou mi milejší než sušení deštníku a klepání kosy. V úterý jsme se učili a o přetíženosti souvětí. Myslím, že bych tím občas mohla trpět, ale ne tak jako Miloš Macourek. Možná jsem i jeho odeslala expresem na půdu, když jsem minulé Vánoce s hrůzou zjistila, že naše knihovnička je opět přetížená. Toto se mi stává pravidelně při „vánočním“ úklidu, protože čím míň věcí máš, tím rychleji si uklidíš. Uvozovky jsou má tajná láska. Slouží ke zpochybnění slova, které jsem do nich uvěznila. Myslím, že bych s tou poezií měla přestat. Ale chce mi na to příliš spát. Vánoční, tudíž znamená spíš zimní a já ho beru jako vítanou záminku k tomu, utřít jednou za rok prach na poličkách a zjistit, kterým zbytečnostem jsem před rokem prodloužila pobyt v šuplíku zelenou kartou. Mimo úklidu spousta lidí nesnáší pečení. Já si ho užívám. I kdybych měla vanilkové rohlíčky péct během přípravy na maturitu, tak je udělám. Malé, obalené v moučkovém cukru a ne jen ve vanilkovém jak minulý rok.
O víkendu jsem si sepsala plán. Plánování, organizování, vedení a ochutnávání. Momentálně plán vypadá takto. A děkuj všem zúčastněným, že za mne otřou garnýže. Slony nemusí, malovali jsme.

Seznam druhů

druh
množství [v dávkách]
poznámky
1.
perníčky
1 ½
½  dávka D., ½  dávka plněné v čokoládě
2.
linecké
1
 ½ pod kokosky a náplň košíčky
3.
košíčky
½

4.
vanilkové rohlíčky
1

5.
marokánky
1

6.
plněný perník
½

7.
kokosky
2
aby nezbyl krém
8.
zrna
1

9.
lanýže
1
z kvalitní čokolády
10.
koňak
1+

11.
vánočka

s rozinkami a posypaná mandlemi
12.
štola
1
zajišťuje mamka

Časový harmonogram
4. – 5.
perníčky, perníčky plněné, vanilkové rohlíčky
plněné nepolévat
mamka štola
11. – 12.
košíčky, linecké, plněný perník, marokánky
košíčky neplnit
marokánky nepolévat
slepování lineckého, zdobení perníčků
18. – 19.
kokosky, zrna, lanýže

naplnit košíčky, polít marokánky, košíčky, plněné perníčky, kokosky
23.
vánočka


3 komentáře:

  1. To je přesně jeden z těch článků, jimž bych se měl vyhýbat, obzvláště v případě, jsem-li hladov. Pojedou nějaké vzorky na cestu kolem Brna?

    OdpovědětVymazat
  2. Žádné vzorky směrem k Brnu rozhodně nepojedou!!! Tato možnost je předem vyloučena. Dost na tom, že máš, časově omezené, povolení se na ně přijet podívat zblízka.

    OdpovědětVymazat
  3. Khors: Jely. Mám trochu skluz.
    PaRi: Taky tě mám ráda.

    OdpovědětVymazat