sobota 5. prosince 2009

Hraběnčin štrúdl


Suroviny
·    1 Hera
·    4 žloutky
·    120g moučkového cukru
·    450g hladké mouky
·    ½ prášku do pečiva
·    4 bílky
·    6 větších jablek
·    skořice
·    oříšky
·    rozinky namočené v rumu
·    160g cukru krystal

Postup
Žloutky vyšleháme s cukrem a Herou potom přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Třetinu až polovinu odkrojíme a dáme do mrazáku ztuhnout. Zbylé těsto rozprostřeme na pečící papír, posypeme nastrouhanými jablky, skořicí, rozinkami namočenými, oříšky, záleží na vlastní fantazii a chuti. Z bílků a cukru krystal (lepší je bílků víc, pokud zůstanou od něčeho jiného, cukr stačí) ušleháme tuhý sníh, který rozprostřeme na jablka a povrch po celé ploše postrouháme na hrubém struhadle těstem z chladničky. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.


Žádné komentáře:

Okomentovat