sobota 5. prosince 2009

Hranická buchta

Suroviny
· 1,5dcl mléka
· 250g mletého cukru
· 350g medu
· 500g hladké mouky
· 1 prášek do pečiva
· 210g sušených trnek (švestek)
· 100g Hery
· 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
· 3 vrchovaté lžíce mletého cukru

Postup
Nejprve necháme švestky přejít varem a chvíli je ponecháme ve vodě. Poté je dáme okapat.
Navážený mletý cukr rozpustíme s mlékem v mlékovaru. Přidáme med, který necháme rozpustit. Nevařit. Přelijeme do mísy a necháme trochu zchladnout.
Mezitím si připravíme z 50g Hery, mouky a cukru posýpku.
Do zchladlé medové hmoty vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech, poklademe švestkami, posypeme posýpkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 250°C. Hlídáme, aby se zespod nespálila.
Po vytažení z trouby pokapeme zbytkem rozpuštěné Hery.

Poznámka
· Buchta je poněkud tužší. Odtud název Hranická, jelikož v Hranicích se vyrábí beton, ale já vždy myslela, že cihly.
· Recept pochází z Německa.
· Vřele doporučuji roztopit med před dolováním ze sklenice. Může se vám stát to, co mně.

Žádné komentáře:

Okomentovat