sobota 5. prosince 2009

Pařížský moučník

Suroviny na krém
· 500ml sladké smetany
· 2 vejce
· 150g čokolády
· krém na posypání

Suroviny na těsto
· 5 vajec
· 150g cukru moučky
· 1 vanilkový cukr
· 50g rozpuštěné Hery
· 100g hrubé mouky
· 1 lžíce kakaa

Postup
Dáme roztopit čokoládu na krém. Oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu zalijeme smetanou, přidáme žloutky a necháme projít varem. Poté dáme směs dobře vychladit. Bílky uschováme do lednice.
Na těsto opět oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkou. Poté přidáme rozpuštěnou Heru a nakonec mouku s kakaem. Nakonec vmícháme hustý sníh. Vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 220°C.
Studené bílky vyšleháme. Studenou šlehačku vyšleháme, ale dáme pozor, aby se nezdrclo. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Plát potřeme krémem a posypeme kokosem.

Poznámka
· hodně čokoládové a sladké
· nemělo úspěch
· od Vítka Galdů

Žádné komentáře:

Okomentovat