pondělí 7. prosince 2009

Malakov

Suroviny
• 160g mletého cukru
• 160g másla
• 160g loupaných mletých mandlí
• 4 žloutky
• 4 bílky
• 30g cukru moučka
• velký sáček piškotů
• rum
• rybízová marmeláda
• cukrářské piškoty
• smetana na šlehání
• vanilkový cukr

Postup
Máslo vyšleháme a postupně přidáváme cukr. Nakonec vešleháme žloutky. Zvlášť ušleháme tuhý sníh. Když je hotový vešleháme cukr. K máslu vmícháme sníh a mandle.
Formy vyložíme alobalem. Na dno naskládáme piškoty a potřeme třetinou krému. Dáme další piškoty, pokapeme rumem, potřeme rybízovou marmeládou a rozetřeme třetinu krému. Dáme poslední vrstvu normálních piškotů a potřeme zbytkem krému. Nakonec nakladame cukrářské piškoty, ohneme alobal, zatížíme a dáme do lednice. Nakonec vyklopíme.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a šlehačkou potřeme dort. Z boků ozdobíme cukrářskými piškoty.

Poznámka
• Chuťově to není on.
• Nepřešlehat smetanu.

na stejné téma: Jak nedělat Malakoff

Žádné komentáře:

Okomentovat