Suroviny na těsto
• 750g tvarohu
• 10 lžic třtinového cukru
• 500ml mandlového mléka
• 10 lžic oleje
• 20 lžic krupičky
• 1 prášek do pečiva
• 3 vejce
Suroviny na posýpku
• 125 g másla
• polohrubá mouka
• cukr moučka
• 100g jemně nasekaných mandlí
Postup
Tvaroh rozetřeme dohladka s cukrem a vejci, přidáme mléko a olej. Komu se s tím nebude chtít patlat, nechť si vezme tyčový mixér. Potom dodejte krupičku smíchanou s práškem do pečiva a vlijte na plech vyložený pečícím papírem s vyšším okrajem.
V misce připravte drobenku. Poměr mouky a cukru dávám jedna ku jedné, skupenství drobenky je na každém z vás.
Pečeme na 225°C asi půl hodiny - nic se na špejli nelepí, drobenka zezlátne.
Poznámka
• Pokud čekáte od tvarohu vláčnost či krémovost, jděte jinam.
• Pokud máte nedoslazované mandlové mléko, tak přidejte dvě lžíce vanilkového cukru.
• Opravdu nic moc, čekala jsem něco jiného, takže zklamání je pochopitelné.
• Mandle tam moc nejsou cítit.
• recept od Coco-choc - Mandlový tvarožník
čtěte také: Mandlové mléko
Žádné komentáře:
Okomentovat