čtvrtek 1. dubna 2010

Mandlový tvarožník

Suroviny na těsto
•    750g tvarohu
•    10 lžic třtinového cukru
•    500ml mandlového mléka
•    10 lžic oleje
•    20 lžic krupičky
•    1 prášek do pečiva
•    3 vejce

Suroviny na posýpku
•    125 g másla
•    polohrubá mouka
•    cukr moučka
•    100g jemně nasekaných mandlí

Postup

Tvaroh rozetřeme dohladka s cukrem a vejci, přidáme mléko a olej. Komu se s tím nebude chtít patlat, nechť si vezme tyčový mixér. Potom dodejte krupičku smíchanou s práškem do pečiva a vlijte na plech vyložený pečícím papírem s vyšším okrajem.
V misce připravte drobenku. Poměr mouky a cukru dávám jedna ku jedné, skupenství drobenky je na každém z vás.
Pečeme na 225°C asi půl hodiny - nic se na špejli nelepí, drobenka zezlátne.

Poznámka
•    Pokud čekáte od tvarohu vláčnost či krémovost, jděte jinam.
•    Pokud máte nedoslazované mandlové mléko, tak přidejte dvě lžíce vanilkového cukru.
•    Opravdu nic moc, čekala jsem něco jiného, takže zklamání je pochopitelné.
•    Mandle tam moc nejsou cítit.
•    recept od Coco-choc - Mandlový tvarožník

čtěte také: Mandlové mléko

Žádné komentáře:

Okomentovat