Suroviny
• 150g hořké čokolády (rozhodně ne na vaření)
• 120g másla
• 2 lžíce holandského kakaa
• 180g cukru krupice
• 1 lžička vanilkové esence
• 3 vejce
• 100g hladké mouky
• špetka soli
• 100g nasekané kvalitní čokolády
Postup
Formu 20x20cm, rozhodně ne větší, vyložit pečícím papírem.
Hořkou čokoládu rozpustit s máslem ve vodní lázni. Poté vyjmout a vmíchat kakao a cukr krupici a esenci. Po jednom důkladně zapracovat vejce a přidat mouku se solí. Nakonec vmíchat nasekanou čokoládu.
Péct na 250°C asi půl hodiny. Na povrchu krustička, uvnitř nevysušené.
Poznámka
• Možno podávat se zakysanou smetanou - neuspokojí čokoholiky.
• Pokud není správná velikost formy, stačí použít alobal na její zmenšení. Spotřeba alobalu není malá.
• Esence by možná šla nahradit vnitřkem vanilky.
• Velmi dobré a ty kousky čokolády jsou na pomezí geniality.
• zdroj: Chez Lucie
čtěte také: Sbohem čokoládo!
Velice příjemné čtení, zajímavé postřehy a u receptů cením vlastní hodnocení. Opravdu velmi příjemný blog.
OdpovědětVymazat