středa 21. dubna 2010

Brownies

Suroviny
•    150g hořké čokolády (rozhodně ne na vaření)
•    120g másla
•    2 lžíce holandského kakaa
•    180g cukru krupice
•    1 lžička vanilkové esence
•    3 vejce
•    100g hladké mouky
•    špetka soli
•    100g nasekané kvalitní čokolády

Postup
Formu 20x20cm, rozhodně ne větší, vyložit pečícím papírem.
Hořkou čokoládu rozpustit s máslem ve vodní lázni. Poté vyjmout a vmíchat kakao a cukr krupici a esenci. Po jednom důkladně zapracovat vejce a přidat mouku se solí. Nakonec vmíchat nasekanou čokoládu.
Péct na 250°C asi půl hodiny. Na povrchu krustička, uvnitř nevysušené.


Poznámka
•    Možno podávat se zakysanou smetanou - neuspokojí čokoholiky.
•    Pokud není správná velikost formy, stačí použít alobal na její zmenšení. Spotřeba alobalu není malá.
•    Esence by možná šla nahradit vnitřkem vanilky.
•    Velmi dobré a ty kousky čokolády jsou na pomezí geniality.
•    zdroj: Chez Lucie
čtěte také: Sbohem čokoládo!

1 komentář:

  1. Velice příjemné čtení, zajímavé postřehy a u receptů cením vlastní hodnocení. Opravdu velmi příjemný blog.

    OdpovědětVymazat