- na formu cca 20x20, popř. dortové formy o průměru
20-23cm
- některé odměrky vedou jednotku zvanou cup, jinak
většinou hrnek = 250 ml
Suroviny
·
1 hrnek polohrubé mouky
·
1 zarovnaná lžička sody
·
1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
·
¼ lžičky soli
·
1 lžička skořice
v ½
hrnku vlašských ořechů
v 1
a ½ hrnku nahrubo strouhané mrkve (cca 400 g neopracované?)
v 2
vejce
v 225
ml třtinového cukru
v 2
lžíce vanilkového cukru
v 150
ml oleje
Ø 100
g másla
Ø 200
ml cukru moučka
Ø 480
g Lučiny (= 4 malé vaničky)
Ø malý
citron
Ø marcipán,
gelové barvy či nahrubo nasekané ořechy na ozdobení
Postup
A. přípravy
1. smíchat
puntíky a promíchat
2. nasekat
ořechy nahrubo
3. očistit
a nastrouhat mrkev
4. vyložit
hluboký plech pečicím papírem
5. zapnout
troubu na 200°C
B. těsto
1. 2
vejce + třtinový cukr + vanilkový cukr -> vyšlehat
2. +
olej -> krátce šlehat
3. vmíchat
puntíky
4. vmíchat
mrkev
5. vmíchat
ořechy
C. pečení
1. cca 30 minut, posouzení špejlovou metodou
2. nechat
vychladnout
3. vyndat
máslo, aby povolilo!!!
4. /příprava
marcipánových mrkviček/
D. krém
1. vymačkat
citron
2. máslo
+ ½ cukru moučka -> DŮKLADNĚ vyšlehat do pěny
3. pěna
+ část Lučiny (1 vanička) -> důkladně šlehat (homogenní hmota)
4. +
zbytek Lučiny + zbytek cukru moučka -> šlehat
5. +
4 lžíce citronové šťávy (či dle chuti) -> šlehat
E. kompletace
1. překrojit
podélně korpus
2. namazat
částí krému
3. přiklopit
4. potřít
krémem
5. dozdobit
dle chuti a schopností
Žádné komentáře:
Okomentovat