- 300 g hořké čokolády
- 100 g pekanových ořechů
- 540 g hladké mouky
- 1 a 1/4 lžičky sody na pečení
- 1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 1 a 1/2 lžičky mořské soli (+ na posypání)
- 280 g másla
- 280 g tmavého třtinového cukru
- 260 g třtinového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 2 vejce
- čokoláda + ořechy -> nasekat (cca 0,5 cm)
- mouka + soda + prášek + sůl = směs
- máslo + cukry -> šlehat 10 minut
- zašlehat vejce číslo jedna
- zašlehat vejce číslo dva
- vmíchat směs
- důkladně ručně vmíchat (vlámat) čokoládu a ořechy
- těsto + potravinová fólie + lednice + 30 až 72 hodin
- těsto nechat 1-2 hodiny povolit
- trouba: 200°C
- kuličky cca 2-4 cm
- papír + plech + velké mezery + kuličky
- pár zrnek soli na každou kuličku
- plech + trouba: 12 - 16 minut
zdroj: Kitchenette
Vládne v Sušenkovém království. Dohlíží na kvalitu
másla, rozhoduje o osudu čokoládových stromů, radí se s veverkami o
nejlepším způsobu uskladnění ořechů. Podílí se na tvorbě vzorů pro příští
sezonu a podporuje tvůrce nových receptur. Čas od času navštěvuje vzdálené oblasti
království, kde rostou kokosové palmy, zrají ananasy a voní vanilka.
Když zdárně dokončí všechny své vladařské povinnosti, upeče plech sušenek a
posvačí je s přáteli pod starým javorem. Javory jsou tam vždy staré, rozložité a dávají ten nejlepší sirup na světě.
Žádné komentáře:
Okomentovat