Čokoládové
- 225 g hořké čokolády
- 60 g másla
- 100 g cukru krystal (nebo opravdu vanilkového)
- 2 vejce
- 225 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- cukr krystal a cukr moučka na obalení
- rozpustit čokoládu
- vmíchat máslo
- vyšlehat vejce a cukr = směs
- vmíchat čokoládu do směsi
- na směs nasypat mouku, kypřicí prášek a sůl
- promíchat
- umístit na 15 minut do mrazáku
- trouba: 225°C
- studené ruce
- kuličky velikosti vlašského ořechu
- obalit nejprve v cukru krystal, poté v moučce
- papír + plech + velké mezery + kuličky
- plech + trouba: 10 - 15 minut
Pomerančové s kokosem
- 150 g cukru krystal
- 90 g kokosu
- 240 g hladké mouky
- 1/2 kypřicího prášku do pečiva
- kůra z 1 pomeranče
- 2 vejce
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 60 g másla
- cukr moučka na obalení
- smíchat všechny suché suroviny včetně pomerančové kůry
- přidat mokré složky
- utvořit hmotu
- nechat čtvrt hodiny v mrazáku
- trouba: 225°C
- kuličky velikosti vlašského ořechu
- obalit v cukru
- papír + plech + velké mezery + kuličky
- plech + trouba: 10 - 15 minut
zdroj: Ywett
"Ááááááááááááá" ber to něco jako mezi šokovaným výkřikem, ohromeným povzdechem a nadšeným pištěním, že jsi publikovala po sto letech nový recept. Líbí se mi jednoduchý styl nového blogovzhledu. Budeš publikovat častěji? :-)
OdpovědětVymazatPS: asi to upeču (jen musím sehnat pomeranče a kokos)
Vynech z toho literární figury a drž se faktů. Leden 2012 - listopad 2014.
OdpovědětVymazatSvětlé si dal pan otec na posezení. Chutnaly i mamince ač s kokosem a pomerančovou šťávou. A není třeba hluboký plech. Jenom bych je nedokázala nafotit.
Měla jsem potíže sladit všechny ty zářivé barvy, ale očividně se zdařilo.
Některé věci ví jen literatura 17. století a syntax.