neděle 5. června 2011

Hamburger

Suroviny na maso
2 balíčky sójových plátků
1 kostka Masoxu
1 lžička soli
2 lžičky Solčanky
2 vejce
1dcl oleje
worcesterská omáčka – 10krát zatřepat
sójová omáčka – lít 4 sekundy
2 lžíce škrobu
2 lžíce Solčanky
1 lžička červené papriky
1 lžičenka pepře
2 vidličky mletého cukru
2 velké špety provensálského koření
3 česneky

Suroviny na dokončení
8 bulek
olej
majonéza
kečup
malý ledový salát
cibule
4 rajčata
8 plátků sýra

Postup
Den předem uvaříme sójové plátky dle návodu. Do vody přidáme Masox, sůl a Solčanku. Po vyjmutí lehce vymačkáme.
Do mísy dáme vejce, olej, obě omáčky, škrob, Solčanku, papriku, pepř, cukr a provensálské koření. Nastrouháme nebo protlačíme česnek a vše smícháme. Do kapaliny naložíme plátky a necháme přes noc v lednici.
V den D smícháme kečup s majonézou tak, aby vzniklá směs lahodila chuti a oku. Rozdělíme salát na jednotlivé listy, opláchneme a necháme oschnout. Nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka.
Na troše oleje na rozpálené pánvičce osmažíme maso z obou stran. Housky rozpůlíme a chvíli opečeme v troubě.
Obě poloviny housky pomažeme kečupovo-majonézovou směsí. Na spodní polovinu položíme list salátu, na něj cibuli, poté maso, plátek sýra, rajče a přiklopíme druhou polovinou. Mírně připlácneme.




Poznámka
Pohlreich možná učí Čechy skvělé hamburgery. Ale my Moravané…
maso = sója - kdo má furt psát uvozovky
Přiznávám se, že nejsem ani autorem postupu, ani autorem fotografií a ani tvůrcem této božské many. To má za následek podivné míry, neboť odhadnout gramy podle oka není v mých silách.

 Proč knihovníci skvěle vaří? Hmm, že by to bylo těmi desítkami kuchařek v regálech?

3 komentáře: