• 2 balíčky sójových plátků
• 1 kostka Masoxu
• 1 lžička soli
• 2 lžičky Solčanky
• 2 vejce
• 1dcl oleje
• worcesterská omáčka – 10krát zatřepat
• sójová omáčka – lít 4 sekundy
• 2 lžíce škrobu
• 2 lžíce Solčanky
• 1 lžička červené papriky
• 1 lžičenka pepře
• 2 vidličky mletého cukru
• 2 velké špety provensálského koření
• 3 česneky
Suroviny na dokončení
• 8 bulek
• olej
• majonéza
• kečup
• malý ledový salát
• cibule
• 4 rajčata
• 8 plátků sýra
Postup
Den předem uvaříme sójové plátky dle návodu. Do vody přidáme Masox, sůl a Solčanku. Po vyjmutí lehce vymačkáme.
Do mísy dáme vejce, olej, obě omáčky, škrob, Solčanku, papriku, pepř, cukr a provensálské koření. Nastrouháme nebo protlačíme česnek a vše smícháme. Do kapaliny naložíme plátky a necháme přes noc v lednici.
V den D smícháme kečup s majonézou tak, aby vzniklá směs lahodila chuti a oku. Rozdělíme salát na jednotlivé listy, opláchneme a necháme oschnout. Nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka.
Na troše oleje na rozpálené pánvičce osmažíme maso z obou stran. Housky rozpůlíme a chvíli opečeme v troubě.
Obě poloviny housky pomažeme kečupovo-majonézovou směsí. Na spodní polovinu položíme list salátu, na něj cibuli, poté maso, plátek sýra, rajče a přiklopíme druhou polovinou. Mírně připlácneme.
Poznámka
• Pohlreich možná učí Čechy skvělé hamburgery. Ale my Moravané…
• maso = sója - kdo má furt psát uvozovky
• Přiznávám se, že nejsem ani autorem postupu, ani autorem fotografií a ani tvůrcem této božské many. To má za následek podivné míry, neboť odhadnout gramy podle oka není v mých silách.
Proč knihovníci skvěle vaří? Hmm, že by to bylo těmi desítkami kuchařek v regálech?
vyzera to skvostne!
OdpovědětVymazatbiancaprincipessa: Chutná skvostně. Dala bych si ještě.
OdpovědětVymazatPájo, soja?
OdpovědětVymazat