Suroviny na drobenku
• 3 hrnky polohrubé mouky
• 1 hrnek cukru krystal
• 1 kypřící prášek
• 250g Hery
Suroviny na náplň
• 750g tvarohu
• 2 zakysané smetany
• 2 vejce
• 4 lžíce vanilkového cukru
• 2 lžíce cukru moučka
• 1 vanilkový pudink (prášek)
• jahody
Postup
Smícháme mouku, kypřící prášek a cukr. K polovině směsi přidáme 125g Hery a vytvoříme suchou drobenku. Drobenku rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Mimo jahod postupně smícháme všechny suroviny na náplň. Náplň nalejeme na plech s drobenkou. Poklademe půlkami jahod. Jahody zlehka zatlačíme do náplně. Vše zasypeme zbytkem moučné směsi. Tu poklademe plátky zbylých 125g Hery.
Pečeme na 225°C asi 30 minut.
Poznámka
• Místo vanilkového pudinku měl být citronový. Bohužel se mi jej nepodařilo zakoupit.
• Občas se mi u sypaných stává, že mě poté něco prlí na jazyku. Přisuzuji to kypřícímu prášku, ale tady se to nestalo.
• Pečeme dle odhadu. Změn moc vidět není. Možná ztuhnutí tvarohu??
• zdroj: ...z lásky k vareniu...
• jeden z nejlepších za poslední tři měsíce
Co k tomu říct? Snad jen - žgrynd.
OdpovědětVymazatKhors: Souhlasím.
OdpovědětVymazat