pátek 1. července 2011

Krambl


Suroviny
750ml jahod
9 kusů rebarbory
3 lžíce cukru krystal
100g nahrubo nasekaných oloupaných mandlí
100g polohrubé mouky
100g jemných ovesných vloček
100g třtinového cukru
200g rozpuštěného másla
máslo na vymazání formy

Postup
Pečící misku vymažeme máslem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jahody překrojíme, smícháme s rebarborou a cukrem krystal. Ovocnou směs dáme do formy o průměru 25cm.
Mandle, mouku, vločky, třtinový cukr a rozpuštěné máslo smícháme na drobenku. Pokryjeme jí ovoce a pečeme 45 minut na 250°C.


Poznámka
Dělala jsem v dortové formě, ale nedoporučuji. Ovoce pustí šťávu.
zdroj: Madla

Žádné komentáře:

Okomentovat