Suroviny
• 750ml jahod
• 9 kusů rebarbory
• 3 lžíce cukru krystal
• 100g nahrubo nasekaných oloupaných mandlí
• 100g polohrubé mouky
• 100g jemných ovesných vloček
• 100g třtinového cukru
• 200g rozpuštěného másla
• máslo na vymazání formy
Postup
Pečící misku vymažeme máslem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jahody překrojíme, smícháme s rebarborou a cukrem krystal. Ovocnou směs dáme do formy o průměru 25cm.
Mandle, mouku, vločky, třtinový cukr a rozpuštěné máslo smícháme na drobenku. Pokryjeme jí ovoce a pečeme 45 minut na 250°C.
Poznámka
• Dělala jsem v dortové formě, ale nedoporučuji. Ovoce pustí šťávu.
• zdroj: Madla
Žádné komentáře:
Okomentovat