Suroviny na těsto
• 55g másla
• 55g sádla
• 210g hladké mouky
• velká špetka soli
• 3 lžíce studené vody
Suroviny na náplň
• 220g cukru krystal
• 55g rozpuštěného másla
• 250g kukuřičného sirupu
• vnitřek vanilkového lusku
• ¼ lžičky soli
• 3 vejce
• vlašské ořechy
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme mírně drolivé těsto a dáme na chvíli do lednice. Vyválíme do kruhu a v koláčové formě (d=26cm) 6 minut předpečeme na 200°C. Necháme vychladnout.
Cukr, máslo, sirup, sůl a vanilkový lusk smícháme a poté po jednom důkladně vmícháváme vejce. Směs nalijeme na vychlazený korpus. Vlašské ořechy nahrubo nasekáme a posypeme jimi rovnoměrně koláč.
Pečeme nejprve 20 minut na 200°C. Poté zakryjeme alobalem a dopékáme ještě cca půl hodiny při stejné teplotě.
Poznámka
• neurazí, nenadchne
• „zdroj“: Catalina
Koláč vypaadá skvěle, jen mě mrzí, že ti nechutnal tak moc jako mě. Já jsem ho teda s vlašskými ořechy nezkoušela, ale s pekanovými byl fakt dobrý :)
OdpovědětVymazatPodle mě byl dobrý, podle Pavlíny evidentně ne. Takže to evidentně byla jeho současná premiéra i derniéra. Škoda.
OdpovědětVymazat