úterý 12. července 2011

Koláč s vlašskými ořechy

Suroviny na těsto
55g másla
55g sádla
210g hladké mouky
velká špetka soli
3 lžíce studené vody

Suroviny na náplň
220g cukru krystal
55g rozpuštěného másla
250g kukuřičného sirupu
vnitřek vanilkového lusku
¼ lžičky soli
3 vejce
vlašské ořechy

Postup
Z uvedených surovin vypracujeme mírně drolivé těsto a dáme na chvíli do lednice. Vyválíme do kruhu a v koláčové formě (d=26cm) 6 minut předpečeme na 200°C. Necháme vychladnout.
Cukr, máslo, sirup, sůl a vanilkový lusk smícháme a poté po jednom důkladně vmícháváme vejce. Směs nalijeme na vychlazený korpus. Vlašské ořechy nahrubo nasekáme a posypeme jimi rovnoměrně koláč.
Pečeme nejprve 20 minut na 200°C. Poté zakryjeme alobalem a dopékáme ještě cca půl hodiny při stejné teplotě.


Poznámka
neurazí, nenadchne
„zdroj“: Catalina

2 komentáře:

  1. Koláč vypaadá skvěle, jen mě mrzí, že ti nechutnal tak moc jako mě. Já jsem ho teda s vlašskými ořechy nezkoušela, ale s pekanovými byl fakt dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě byl dobrý, podle Pavlíny evidentně ne. Takže to evidentně byla jeho současná premiéra i derniéra. Škoda.

    OdpovědětVymazat