Suroviny - placičky
§
500g mrkve
§
2 stroužky česneku
§
4 jarní cibulky
§
5 snítek tymiánu
§
2 vejce
§
4 lžíce hladké mouky
§
sůl
§
pepř
§
2 lžíce olivového oleje
Suroviny – dip
§
řeřicha
§
svazek pažitky ( d=2cm)
§
75g zakysané smetany
§
1 lžíce bílého jogurtu
§
sůl
§
pepř
Postup
1. Pět
dnů předem kupte semínka řeřichy, nasypte na vatu, zalijte vodou.
2. Mrkev
očistěte a nastrouhejte na jemno.
3. Česnek
změňte na kaši (nastrouhat, rozdrtit, rozetřít).
4. Cibulku
nakrájejte na jemno.
5. Otrhejte
lístky tymiánu a lehce nasekejte.
6. Mrkev,
česnek, cibulku, tymián, vejce a hladkou mouku smíchejte.
7. Dochuťte
solí a pepřem.
8. Pažitku
a řeřichu nakrájejte na drobno.
9. Suroviny
na dip smíchejte a dochuťte solí a pepřem.
10. Na
pánvi rozehřejte olej.
Žádné komentáře:
Okomentovat