Suroviny na korpus
• 3 vejce
• 120g cukru krystal
• 90g polohrubé mouky
• 30g kakaa
• 1 ½ lžičky kypřícího prášku
Suroviny na náplň
• 300g měkkého tvarohu
• 150g cukru moučka
• 250ml šlehačky
• 100ml vlažné vody
• 1 balíček želatiny (Dr. Oetker)
Suroviny jiné
• jahodová marmeláda
• jahody
• Granko
Postup
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Smícháme kakao, mouku a prášek a vmícháme do pěny. Vylijeme do formy a pečeme na 250°C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Korpus vložíme zpět do formy. Potřeme marmeládou, poklademe jahodami a plátky jahod naskládáme okolo formy.
Tvaroh vymícháme s cukrem. Šlehačku vyšleháme a opatrně smícháme s tvarohem. Želatinu připravíme dle návodu a smícháme s tvarohovou směsí. Zalijeme s ní jahody. Vršek dortu poprášíme Grankem. Dáme přes noc do lednice ztuhnout.
Poznámka
• v kulaté formě d=26cm, na dno papír, boky máslem
• do korpusu možno přidat 3 lžíce vody a 3 lžíce oleje
• Želatina udělala z dobré směsi něco ne tak skvělého. Příště zkusit méně želatiny.
• zdroj: Kinga
doplněk: když se uležel, tak ta želatina už byla v pohodě
Tvaroh se šlehačkou dobře vychlazený vydrží i bez želatiny, nebo jí dej tak lžičku (pro jistotu). A podobně graficky zpracovaný recept jsem viděla v angličtině, už nevím na co a od koho, ale chlapec se tehdy pobavil a říkal, že podle podobných by rád vařil.
OdpovědětVymazatAnonymní: Jen jestli získám odvahu to zkusit. Já si obdobu dělám na papír před vařením. Tak jsem chtěla zkusit, jak to bude vypadat elektronicky.
OdpovědětVymazatKdyž jsem viděla ten grafický návod, dost jsem se lekla :D Já a schémata, to nejde dohromady :D Každopádně výsledný produkt vypadá moc dobře a hlavně lákavě!
OdpovědětVymazat♥♥ Nádhera
OdpovědětVymazat