• 100g polohrubé mouky
• 70g jemných ovesných vloček
• 85g nahrubo nasekaných mandlí
• 1 a ½ lžičky kypřícího prášku
• ½ lžičky soli
• 170g másla
• 300g hnědého cukru
• 1 a ½ vejce
• 100g jahod
Postup
Smícháme mouku, vločky, mandle, kypřící prášek a sůl. Máslo vyšleháme do pěny a přisypáváme cukr. Šleháme dvě minuty. Přidáme vejce a krátce zašleháme. Suchou složku rychle všleháme.
Formu 250 na 230 vyložíme pečícím papírem. Těsto rozdělíme na třetiny a 2/3 vmačkáme do formy. Rozprostřeme jahody a na ně zbytek těsta.
Troubu rozehřejeme na 200°C. Pečeme přibližně 30 minut. Necháme vychladnout a rozřežeme na malé čtverečky.
Poznámka
• jemné ovesné vločky – nebo posekané běžné
• hnědý cukr popřípadě napůl s bílým
• ½ vejce – rozšlehat jedno, nalít jen půlku
• jahody – čerstvé na čtvrtky, nebo rozmražené a scezené mražené
• strojaři se vyjadřují zásadně v milimetrech
• chutnalo
• zdroj: Catalina
Krásně nafocené! Jsem moc ráda, že chutnalo :)
OdpovědětVymazatCatalina: Vločka děkuje a já také.
OdpovědětVymazat