trouba 225°C, doba pečení 25 minut
Suroviny na těsto
• 250 g hořké čokolády
• 120 g másla
• 2 lžíce holandského kakaa
• 180 g cukru krupice
• 1 lžička vanilkové esence
• 3 vejce
• 100 g hladké mouky
• špetka soli
Suroviny na krém
• 250 g hořké čokolády
• 150 ml smetany
Postup krém
1. čokoládu nasekat
2. smetanu ohřát skoro k varu
3. zalít čokoládu smetanou -> nechat chvíli stát -> míchat
4. nechat zchladnout v lednici na požadovanou konzistenci
5. zdobit
Postup těsto
1. 100 g čokolády nasekat najemno
2. 150g čokolády nalámat + máslo -> rozpustit
3. kakao + cukr -> smíchat
4. vmíchat cukr do rozpuštěné čokolády -> rozmíchat
5. vmíchat esenci
6. + postupně vejce
7. mouka + sůl -> smíchat a vmíchat
9. péct 20 minut, nevysušit
Žádné komentáře:
Okomentovat