sobota 26. září 2015
Mrkvové cupcakes s citronovým krémem
trouba 200°C, doba pečení 25 minut, cca 16 kousků
Suroviny na těsto
• 375 ml nahrubo strouhané mrkve
• 2 vejce
• 225 ml třtinového cukru
• 150 ml oleje
• 250 ml polohrubé mouky
• 1 lžč sody
• 1 lžč kypřicího prášku
• špetka soli
• 1 lžč skořice
Suroviny na krém
• 100 g másla
• 400 g Lučiny
• 120 g moučkového cukru
• šťáva z půlky citronu
Postup těsto
1. vejce + cukr -> vyšlehat
2. + olej -> šlehat
3. mouka + soda + kypřicí prášek + sůl + skořice -> smíchat -> vmíchat
4. vmíchat mrkev
5. plnit košíčky do 2/3
6. péct 20-25 minut, nechat vychladnout
Postup krém
1. vyšlehat máslo
2. postupně zašlehat Lučinu
3. zašlehat cukr
4. zašlehat citronovou šťávu (krém je spíše tekutější)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Jenom recept? Vždyť ta mrkev má příběh!
OdpovědětVymazatNemůžu za to, smolila jsem děkovnou řeč. Příběhy o mrkvi a (chlupatí) parťáci odhadem za dva roky.
Vymazat