trouba 225°C, doba pečení 20-25 minut
Suroviny na těsto
• 125 g hladké mouky
• ¾ lžč kypřicího prášku
• 60 g másla
• 2 vejce
• špetka soli
• 90 g cukru krupice
• 2 hrsti rybízu
Suroviny na krém
• 200 ml mléka
• 20 g čokoládového pudinku
• 100 g hořké čokolády
• 125 g másla
• 70 g cukru moučka
Postup těsto
1. mouka + kypřicí prášek -> smíchat
2. máslo rozpustit
3. 2 bílky + špetka soli -> tuhý sníh
4. + cukr -> do tuha
5. + postupně zašlehat žloutky
6. + zchladlé máslo -> zašlehat
7. + mouka -> vmíchat
8. plnit do 2/3
9. poklást rybízem a potopit ho
10. péct cca 20 – 25 minut
Postup krém
1. uvařit hustý neslazený pudink -> nechat zchladnout
2. rozpustit čokoládu
3. máslo + cukr -> vyšlehat
4. + postupně zašlehat pudink
5. + čokoláda -> šlehat
Žádné komentáře:
Okomentovat