sobota 5. prosince 2009

Prošívaná deka

Suroviny na těsto
· 600g hladké mouky
· 1,5 lžíce prášku do pečiva
· 325g Hery
· 225g moučkového cukru
· 2 vejce
· 2 žloutky
· 30g kakaa

Suroviny na krém
· 600ml mléka
· 1,5 sáčku vanilkového pudinku
· 325g Hery
· 225g cukru
· 100g čokolády na vaření

· meruňková marmeláda
· 100g vlašských ořechů

Postup
Vyšleháme vejce, cukr a žloutky s cukrem. Potom přidáme Ostatní suroviny mimo kakaa a zpracujeme těsto. Rozdělíme na tři díly a do dvou zapracujeme kakaa. Oddělené zabalené do mikrotenového sáčku dáme na 2 hodiny do mrazáku.
Jednu část těsta nastrouháme na hrubém struhadle, potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme ořechy. Pečeme na 200°C asi dvacet minut. Takto zpracujeme každý díl těsta.
Uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme Heru z cukrem a přimícháme pudink.
Na vychladlý kakaový plát namažeme polovinu krému, přikryjeme světlým plátem, na který rozetřeme druhou část krému. Nakonec zakryjeme druhou kakaovou plackou a dáme vychladit do lednice.
Čokoládu rozpustíme s trochou tuku a řezy cikcak poléváme. Necháme v chladu přes noc uležet

Poznámka
· těsto je typu linecké
· nejlépe je začít kakaovým, protože je tužší a než dojde na nejhorší máme už jakýs takýs grif
· recept z marmeladarecepty.blog.cz
 
Pro příště
omarmeládu a ořechy až na upečené
okrém udělat tak, že do pudinku postupně přidávat máslo a cukr a podle chuti se zastavit
o krému udělat míň

Žádné komentáře:

Okomentovat